GOUDEN TIPS VAN TUURKE

HIERONDER ENKELE LOSSE FLODDERS DIE KUNNEN HELPEN

13012669_10209368981685281_7981363072143937760_n
*iedereen kent de lange snoepdraden die ze verkopen in snoepwinkels,markten… In stukjes snijden en de avond ervoor laten weken in warm water(voor het Zachter te maken)De witvis is er niet vies van,goede imitatie van verde vase
*blokje marsepein,stukjes afknijpen aan de haak bevestigen en draaien Tot een langwerpig(grote van een worm)geheel. Brasem stelt dit zéér op prijs
*Fijne naald met dunne naaidraad door een 4-tal wormen steken ,haak bevestigenEn u haak in de bovenste worm steken,u krijgt dan een sliert wormen(wormketting),je zal ervan versteld staan,probeer deze methode bij veel broes op u plaats
*250 ml water koken met een vanillestokje, laten afkoelen en gebruiken om er uw voer mee te bevochtigen. Goed in de zomermaanden op brasem.
*25 % koriander + 25 % venkel + 25 % fenegriek + 25 % karwijzaad. Van deze kruidenmengeling 100 gram per kilo voer.
*Eierschalen.Verzamel zoveel eierschalen als je maar kunt krijgen en verkruimel ze in het grondvoer. Tijdens het zinken van het voer fladderen en glinsteren de eierschalen als een schubbenregen door het water. Voorn en brasem wordt er door aangetrokken. Maar baars zeker ook!! Niet overdrijven, 10 gram per kilo voer.
*Doe een paar kopjes gekookte rijst (eventueel met een flavour of zoetstof) bij het grondvoer. Brasem is er verzot op. De korreltjes houden de vis op de stek, wanneer al het andere voer op is.
*Vissen in mei.Als de vis het laat afweten en je op grond geen beet krijgt, wat in de maand mei als de vis zijn eitjes aflegt veelvuldig voorkomt, probeer het dan eens op halve diepte. Groepeer het lood vlak onder de dobber. Je kunt, naar eigen keuze, tussen dobber en haak nog een klein loodje plaatsen (n° 12).
*steradent
Doe in een paar voerballen een tablet steradent (gebruikt om kunstgebit te reinigen). Het bruisende effect zal de vis aantrekken en jij kunt zien waar de voerballen liggen.
*Als je zelf pieren kweekt is het wellicht aangewezen om rode bieten in je composthoop te doen. Je verkrijgt zo heerlijk rode mestpiertjes
*Vis je met pieren dop ze even in OXO ,geef uitzonderlijke resultaten
*Deeg bevestigen aan de haak.Neem een bolletje deeg en bevestig het op de haak. Druk het nu plat. Bij het ingooien geeft het een dwarrelend effect dat niet onopgemerkt zal voorbijgaan.
*Fijn gemalen houtskool door je voer maakt je voeder zwart.
* Mononatrium glutamaat, ook bekend als Ve-Tsin wordt gebruikt als smaakversterker in veel producten. Het is een Aziatische smaakversterker die bereid wordt uit sojabonen. Het wordt ook afgekort als MSG, naar het Engelse Monosodium Glutamate. Glutamaat veroorzaakt een unieke smaakcomponent die umami wordt genoemd. Umami is wetenschappelijk erkend als de vijfde elementaire smaakbeleving naast zoet, zuur, zout en bitter. Max. 5 gram per kilo voor karper, 2 gram per kilo voor witvis.
*Als je de avond voor het vissen je voer al nat maakt, voeg er dan de helft van je flavour bij. De andere helft voeg je aan de vijver toe bij het voer.
*Toevoegen van extra geur of smaak.Extra geur en / of smaak toevoegen aan de maden. De avond voor het vissen de maden in een plastic zak doen en sprayen met bombix brasem (sensas). De zak goed afsluiten en in de diepvries plaatsen. ’s Morgens uitnemen en aan de waterkant onder het afgewerkte voer mengen. Zeer goed voor brasem.
*In de zomer, als de vis goed aast, kan je wat rijkere bestanddelen toevoegen aan je brasemvoer: SBG (Mondial): 100 – 150 gram per kilo voer. SKR (Mondial): 100 – 150 gram per kilo voer. (Zorgt voor de rode puntjes in het voer, wat de indruk geeft dat muggenlarven zijn toegevoegd).CéDé (kanarievoer): 100 – 150 gram per kilo voer.Opfokvoer voor kuikens (eigeel): 100 – 200 gram per kilo voer.Pellets 3 mm (SENSAS.): 50 – 100 gram per kilo voer.
*Red Bull.Te gebruiken op vijver voor brasem. Heeft een zeer aangename geur en smaak. Gebruiken op het einde om het voer af te werken
Nagellak.Zorg er voor steeds een flesje kleurloze nagellek bij de hand te hebben. Wanneer tijdens het vissen de laklaag van je favoriete dobber beschadigd wordt, of men door het verwisselen van een antenne het balsa kwetst, zal een likje nagellak dit in no time herstellen. Een flesje sneldrogend vernis is eveneens zeer goed te gebruiken
*Lange vingers.Neem een 10tal lange vingers en druk ze door een zeef. Meng ze met het al klaar gemaakte voer. Dit geeft in het water een aantrekkelijk voerspoor. De gezeefde koekjes dwarrelen op en neer tot ze verzadigd zijn met water.

Supertip voor het luchtig maken van u voeder

Probeer eens u voeder te vochtigen met spa bruis,je zal versteld zijn van het effect,dit geeft een zeer luchtige samenstelling,gebruiken op ondiepe waters.

trucjes met voerballen

*voor het voederen even de voerballen onderdompelen in water,zo krijg de voerbal een film,gaat ie niet zo makkelijk breken en de plons in het water is ook zo hard niet
*een drijvende voerbal kan men bekomen met ingriedienten die een laag soortelijk gewicht hebben,zoals beschuitmeel,zemelen…in combinatie met oliehoudende produkten,zoals hennep,notenmeel,arachide……deze drijvende voerballen doen het goed op ondiepe vijvers,eerst krijgt men een werking van boven naar onder,éénmaal de voerbal water geeft opgenomen zakt ie naar de bodem en dan krijgt men een verticale werking,een zeer visueel aspect voor de vis.

Oppeppen van verde-vase en amorce

Verde-vase en amorce(die in slechte toestand) zijn kan je heel simpel oppeppen met gemalen kurk(poudre de liege).Mijn pakt wat van dit poeder en strooit dit op de muggelarven en wrijft dit erdoor en de muggelarven komen vanzelfs los.Ook droge fijne leem kan men gebruiken.

WIT ZAND

op donkere bodems moet je ook eens proberen eerst een laag wit zand te voeren, ,dit komt ten goede van u voerplaats die zowiezo zal opvallen voor wat betreft de aasaanbieding de vis zal rapper u aas terugvinden ,ik gebruik dit op zeer ondiepe vijvers.

Voeder klaarmaken met warm water

U voeder klaar maken met warm water geeft een bindende werking. Je voeder zal dan langere tijd op de bodem blijven liggen.Dit zal ik gebruiken als ik voor een langere tijd(meer dan 4uur wedstrijd heb)

platdrukken van u voerballen

Als je weet dat de bodem steil afloopt vergeet dan niet u voerballen plat aan te drukken,dit voorkomt dat je voerballen verder rollen,ook het plaatsen van het voeder dient 1à2 meter voor de top geplaatst te worden afhankelijk van de diepte van het water.

HOE VERSE MADEN ERKENNEN

Een verse made kan je herkennen door het zwarte puntje in het lichaam.Hoe dikker het zwarte puntje hoe verser de made

HOE MADEN TOEVOEGEN IN EEN VOERBAL

Als je maden toevoegd in een voerbal gebruik je best deze methode; maak met je duim een gat in de voerbal en stop de maden erin,deze methode gebruik ik als het onmogelijk is voor het schieten met de katapult.

maden springlevend maken

maden kan je springlevend maken door five spice poeder(te koop in aziatiche winkels) door je maden te mengen(1à2 koffielepels),juist voor het begin wedstrijd even overstrooien en mengen

verde-vase mengen met maden

vers de vase bij de maden doen zullen ze de geur en smaak van verde vase hebben,en achter een tijdje zelfs een rood streepje in de maag krijgen, je moet dit wel doen met jonge maden,liefst zelfgekweekte. Hoe te bereiden; -verde-vase malen en vermengen met fijn zaagsel -maden erbijvoegen – een paar dagen in laten rondkruipen en afzeven,word zeer op prijs gesteld door de brasem,je zal versteld staan van de vangsten.

middel voor wespen te verjagen

Doe 10 kruidnagelen in 100 cc water in een schaaltje en plaats dit op tafel of bij u viskist. Goed tijdens een buitenfeestje,je kan dit ook meenemen aan de waterkant,houd de wespen uit u buurt

DRIJVENDE SCHEPNET

Door isolatieband rond de ring van u schepnet te bevestigen zorg je ervoor dat u schepnet blijft drijven op het wateroppervlak en dit is idiaal voor u vis beter te scheppen,zo heb je meer controle over het scheppen.

Hoe pieren aan de haak bevstigen

*pak een grote pier snij hem doormidden en bevestig u haak aan het afgesneden deel,zo laat de pier zijn geurstoffen het best los.
*Neem 2 kleine mestpiertjes en hangt ze gekruist aan u haak,zo lijkt het erop dat de
pier 4 pootjes geeft,zeer actractief voor de brasem.

vissen met bijenlarven

Vissen met bijenlarven heb ik vorig seizoen toegepast,stond versteld van de verrassende resultaten,wedstrijd gevist met bijelarven en gewonnen.Bijelarven kan je het best gebruiken bij veel broes op de voerplaats.Bijelarven zijn bijzonder zoet en ook driedubbel zo dik als een gewone made,vandaar dit succes.Je kan er aan geraken bij een imker

Vissen met buffalowormen

Buffalowormen zijn wormen die men geeft aan vogels.Buffallowormen kan men goed gebruiken als aas,niet in het voeder mengen want het zijn drijvers,als aas aan de haak gebruiken bij modderige bodems aangzien het wormen zijn die drijven,dus idiaal voor de presentatie juist boven de bodem,bewaren op kamertemperatuur.

hulpmiddelen voor een wolkend voer

-manioc(10-15%)
-curcuma
(15%)
-witte mergel(10%)
gemalen krijtpoeder(15%)
-arachide wit natuur(10-20%)
-melkpoeder(10-20%)
dit in combinatie met leem(zeer goed natgemaakt)+pinkies OF ver krijgt mijn een zeer goed alvervoer.

hulpmiddelen voor een werkend voer

VOOR EEN WERKEND VOER ____________________________ 1 hand koekjesmeel in je voer verwerken juist voor het voederen ————————————— 1 hand zemelen indoen juist voor het voederen ————————————- 1 tablet steradent(is voor het gebit te kuisen) in de voerbal steken geeft een bruisend effect,trek snel de vis aan en je kan zien waar de voerbal ligt door bruisend effect. ————————————– 1 hand houtschilfers in je voer doen,juist voor het voederen ————————————— 1 hand kurkpoeder(poudre de liege)
VEEL SUCCES MANNEN

13118873_10209428985225332_8678510373200454405_n

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s