PIEREN

019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neem een ton van ongeveer 60 cm diepte en vul het met zand ( 20cm ) en dan 20 cm turf en dan volle aarde. Klaar is je wormenbak. Geef als eten aardappelschillen 1 maal en daarna gewoon keukenafval zoals sla andijvie enz. niet te veel. Krant erover natgemaakt en 14 dagen laten staan en dan kijken of de wormen zich vermenigvuldigen. Het beste kan je hier in maart , april,mei mee beginnen. De springers kan je nu al zo doen. Ze zullen nu niks doen maar ze zetten zich nu al in de turf door de warmte.Om de 2 dagen moet je normaal de grond verversen,is er geen grond voorhanden bestrooi deze dan met wat landbouwkalk,ook 1 maal in de week wat mest(paardemest) bijgeven,maar mest die toch een 6 tal maand oud is,want verse mest geeft teveel ammoniak af en daar kunnen onze pieren niet tegen.Zorg ervoor dat de temperatuur niet te hoog oploopt want tegen droogte kunnen ze niet en dan is u pierbak waardeloos,zorg dus voor genoeg vochtigheid erin,dit kan je ook doen door een natte jutezak erobenaan te leggen,is idiaal voor de grondvochtigheid te bewaren.GOUDEN TIP:niet teveel fruit van oa. appelschillen in u bak gooien,want deze geven veel zuren af en daar kunnen onze vrienden niet tegen,dus gebruik zoveel mogelijk zachte groenten,zoals sla,andijvie….voor u pieren een mooie rode kleur te geven is paardemest en rode bieten idiaal voor deze echt rood te doen kleuren.

*************************************************************************************

HET MIXEN VAN PIEREN    

500gr.pieren mixen met daarbij een klein beetje water,en 2 dopjes geconcentreerd pierensap(aromix.. verre de terre.. sensas) zodanig me een papje krijgt,daarmee u leem(3kg) …..3kg vochtige leem(mag je behandelen 2 dagen op voorhand met een zoetmaker) en een 500gr pieren mixen en deze samen mengen een 5 tal-min voor begin wedstrijd,naarmate het seizoen vorderd mag me de dosis pieren vergroten en leem,deze combinatie’s zijn dodelijk voor de brasems,ze worden er wild van,ook niet vergeten je voederplaats af en toe te onderhouden met deze mix,succes verzekerd.  

***********************************************************************************

PIEREN KNIPPEN

pieren knippen in je voeder is echt dodelijk voor de brasem,

die lusten dit echt wel,echt super in je voeder,in het begin van het seizoen opletten wat je inknipt,dit kan ook verzadiging zorgen,naarmate de vis loskomt mag je deze opdrijven..voorjaar en najaar….100à150gr op 1kg..in het.seizoen……250à300gr op 1kg,bij mij zitten er altijd pieren erin verwerkt….dit mag echt niet ontbreken in een brasemvoertje,trekt ook de grotere exemplaren aan.de kleine mestpiertjes(liefst de rode)voor aan de haak de grotere voor te knippen.ikzelf gebruik bij het knippen een produkt verre de terre(sensas)is op basis van pierensap die ik eraan toevoeg een 1/2uur voor begin wedstrijd en dan bij je voeder vermengen.voor het bijvoederen is het best leemaarde of zure potaarde(asef) te gebruiken,is echt een lekkernij voor de brasem,die houden de vis op je plaats en geeft ook nog eens een visueel effect onder water….zo win je echt wedstrijden hoor….ik zou zeggen probeer het maar eens080P6220437_edited….

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s